Uitvaart

Een laatste hulde aan uw geliefde huisdier

Een laatste hulde aan uw geliefde huisdier

De Brusselse gemeente Evere heeft, op initiatief van schepen Martine Raets, een nieuw digitaal platform gelanceerd waar je hulde kan brengen aan een overleden of verdwenen huisdier. De online Memory Wall moet het verwerkingsproces van een overleden huisdier versnellen.

Voor vele mensen maakt hun huisdier deel uit van de familie en is vaak ook hun beste vriend of zelfs de enige metgezel die ze hebben. Als het dier dan komt te overlijden of verdwijnt, is het verdriet bijzonder groot. De gemeente Evere heeft een online Memory Wall gelanceerd. “Dit initiatief, uniek in zijn soort, geeft mensen de kans om te rouwen om hun trouwe twee- of viervoeter en tegelijkertijd hulde te brengen door een herinnering of tekstje en een aantal foto’s te posten van hun geliefde dier”, zegt Martine Raets, schepen voor Dierenwelzijn in Evere.

“Dit door simpelweg het formulier op de site in te vullen met de gegevens en herinneringen aan hun huisdier. Er moeten ook foto’s bijgevoegd worden. Ook bezoekers van de site kunnen een eerbetoon achterlaten in de vorm van een gif samen met hun naam.”

Alternatief

De Memory Wall biedt dus tegelijkertijd een alternatief voor zij die geen begraafplaats voor hun dier vonden en de vrienden die op deze wijze toch hun eerbetoon kunnen brengen. “De Memory Wall kan helpen om het rouwproces beter te doorlopen en biedt troost”, zegt Raets. “Vrienden en familie kunnen ook een eerbetoon doen.

Het helpt om de rouw te vergemakkelijken, alsook voor mensen die hun dier niet kunnen begraven. Als ze hun dier willen herinneren, kunnen ze dat op deze manier doen.”  Via het formulier kunnen ze de naam ingeven van het huisdier, de geboorte- en sterfdatum of datum van verdwijnen. Op de Memory Wall vind je ook meer informatie over dierenwelzijn. Zo vind je er een lijstje met de dierenartspraktijken. De site is in twee talen opgesteld, Nederlands en Frans. Mogelijk wordt de site ook nog naar het Engels vertaald.

www.memorywall.be

[MEMORYWALL]

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button