BegraafplaatsenNieuws

Leopoldsburg restaureert praalgraven

In 2009 werd de begraafplaats van Leopoldsburg grondig gerenoveerd. Er werden op dat moment een aantal praalgraven bewaard. In 2017 is men begonnen met de restauratie van deze graven. Elk jaar wordt één van deze praalgraven gerestaureerd. In het graf dat vorig jaar gerestaureerd werd, zou onder andere Eloi Hellenbosch begraven zijn. Dit jaar was het de beurt aan het graf van de familie Belloy-Van Beurden. 

Eloi Hellenbosch 

Eloi Hellenbosch werd geboren in Diest in 1843. De familie Hellenbosch verhuisde naar Leopoldsburg in 1850 en vader Paul vestigde zich hier als smid. Moeder Henriette Tits was ‘cabaretière’. Ze hadden 9 kinderen en woonden in de Koninklijkestraat (nu de Koningsstraat). 

Eloi volgde zijn vader op als smid en handelaar en trouwde in 1873 met Anna Catharina Elisabeth Andrieu uit het Nederlandse Meijel. Ze woonden in de Regentschapsstraat (nu de Kolonel Van Heesbekestraat). Hij ging in de politiek en nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 1884. Hij was burgemeester van 1885 tot 1890, toen hij naar Laken verhuisde. Daar stierf hij in 1910. De Eloi Hellenboschstraat is naar hem vernoemd. 

Familie Belloy-Van Beurden 

Over de familie Belloy-Van Beurden konden we jammer genoeg geen informatie terugvinden. Mochten er inwoners zijn die ons hierover meer informatie kunnen bezorgen, dan mogen ze contact opnemen met Kristof Borremans via kristof.borremans@leopoldsburg.be of 011 34 92 10. 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button