BegraafplaatsenNieuws

Leuvens verbod om een grafbezoek af te leggen vergezeld van een huisdier gaat op de schop

Tot op heden is het in Leuven bij politiereglement verboden om een grafbezoek af te leggen samen met je huisdier. Maar daar komt dus binnenkort verandering in. Frieda Aerts, gemeenteraadslid: “Ik deed in de gemeenteraad van februari 2018 al een voorstel om een grafbezoek vergezeld van een huisdier mogelijk te maken, maar zowel Vooruit als CD&V stemden toen tegen.

Voormalig burgemeester Tobback bestempelde dit voorstel zelfs als ‘misplaatst’ omdat ‘honden op het graf van anderen kunnen plassen’. Gelukkig zijn de geesten de voorbije jaren gerijpt, want nu zal deze wijziging alsnog worden doorgevoerd. Het wordt aldus binnenkort dan toch mogelijk om in Leuven samen met je huisdier een grafbezoek af te leggen. En dat is een goede zaak. Voor veel mensen is een huisdier een steun en toeverlaat. Voor deze mensen is het afleggen van een grafbezoek mét hun huisdier aldus erg waardevol en troostend.” 

Tijdens het grafbezoek moet het huisdier wel aangelijnd blijven en mag de openbare rust niet verstoord worden. Hieronder wordt begrepen: geen uitwerpselen achterlaten, geen putten graven, niet overmatig blaffen,… Ook het maken van een recreatieve wandeling op de begraafplaats met een huisdier blijft verboden. 

Persbericht: Frieda Aerts – Gemeenteraadslid stad Leuven

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button