NieuwsUitvaart

Meer dan de helft van de Britten kiest voor crematie

as_kleinOnderzoek toont aan dat voetbalvelden, tuinen en de zee de meest populaire plaatsen zijn waar Britten as willen uitstrooien.  Ook andere alternatieven om as te bewaren zijn populair.  Zoals as verwerken in glas of laten uistrooien uit een vliegtuig van de Tweede Wereldoorlog.

Het onderzoek zou aantonen dat tot 55% van de Britten voor crematie zal kiezen wanneer iemand in de omgeving overlijdt.  Ze weten daarenboven heel goed wat men met de as van de overledene wil gaan doen.

Verzekeraar British Seniors Insurance Agency vroeg in een onderzoek aan 2000 Britten wat de uitvaartwensen zijn.  Van heel klassieke uitvaarten tot compleet uitzonderlijke laatste wensen.  De klassiekers blijven nog altijd begraven naast een geliefde of as verstrooien op de begraafplaats of in de eigen tuin.

Voetbalfans daarentegen willen de eigen as op het voetbalveld van de geliefde voetbalploeg laten strooien.  Enkel waar dit kan en wordt toegestaan uiteraard.  Er zijn ook rare manieren om de as een laatste plaats te geven.  Zo waren er die hun as onder een cannabisplant willen begraven of zelfs mee in de wasmachine.  Het gaat zelfs zo ver dat er zijn die hun as mee in de vuilnisbak willen plaatsen.

De bevraagde cijfers gaven aan dat 22% kiest voor een klassieke begrafenis, 20% is onwetend of nog onduidelijk over de eigen uitvaartplanning.  Slechts 21% van de ondervraagden heeft een uitvaartplan, uitvaartverzekering of geld opzij staan om de uitvaartkosten te kunnen dekken.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close