NieuwsUitvaart

Mythes rond de doodskist van karton

kistkartonDe doodskist van karton.  Ze bestaat, maar kan men ze voor alles gebruiken?  Met alles wil men zeggen: begraven als cremeren.  De Vlaamse wetgeving is heel duidelijk als het gaat om de vochtdoorlatendheid en de luchtdoorlatendheid van de kisten die in België mogen begraven worden.

Indien men met deze doodskisten van karton niet voldoet aan deze strenge normen, mag men deze niet gebruiken.  Althans dat is wat er in het Vlaams decreet op lijkbezorging geschreven staat.  Het is dus niet juist dat een kartonnen kist meteen gebruikt mag worden voor alles.

Bij crematie

Bij crematie is een kartonnen doodskist veelal ook niet toegelaten.  Waarom?  Bij het verbranden van papierwaren komen er fijne schilfers los.  Deze hele fijne schilfers kunnen ervoor zorgen dat de zeer dure en gesofisticeerde filterinstallaties volledig blokkeren.

Dat filterinstallaties blokkeren is niet enkel bij in België zo, maar ook in onze buurlanden.  Deze filterinstallaties zijn zo duur, dat men geen risico wil lopen.  Een kartonnen doodskist is daarom geen slecht product, het moet echter wel voldoen aan alle gebruikelijke voorwaarden.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close