BegraafplaatsenNieuwsUitvaart

Natuurlijk uitzicht voor begraafplaatsen Aaigem en Bambrugge

Natuurlijk uitzicht voor begraafplaatsen Aaigem en Bambrugge

De begraafplaatsen van Erpe en Erondegem werden al eerder omgevormd tot een groene begraafplaats met aanplantingen.  Nu zijn de begraafplaatsen Aaigem en Bambrugge aan de beurt.  “We hebben lessen getrokken uit wat vorige keer fout liep”, vertelt de milieuschepen Reinold De Vuyst (N-VA) in Het Laatste Nieuws.

Het ingroenen van de begraafplaatsen heeft te maken met het pesticiden verbod dat Vlaanderen in werking heeft gesteld voor openbare plaatsen.  Zo ook de begraafplaatsen.  De onderhoudskost kan op deze manier met de specifieke ingroening teruggedrongen worden.  “De kostprijs van twee grafmakers bedraagt ongeveer 75.000 euro per jaar. Het onderhoud van twee ingegroende begraafplaatsen door werknemers van een sociale werkplaats kost, btw inclusief, 31.000 euro per jaar”, geeft De Vuyst mee in Het Laatste Nieuws.

De eerste ingroening ging gepaard met veel tumult en onvrede. “De communicatie en het eerste onderhoud zijn toen niet goed gebeurd. We hebben daar lessen uit getrokken en zullen het nu beter doen”, belooft de man in Het Laatste Nieuws. De grafmakers verdwijnen overigens niet volledig van de bestaande begraafplaatsen.

“Voor het begraven en tijdens Allerheiligen voorzien we uiteraard nog altijd personeel, maar door de aanwezigheid van infoborden willen we bezoekers spontaan duidelijk maken waar afvalcontainers en water te vinden zijn.” Om vandalisme tegen te gaan, zal de gemeente drie mobiele camera’s aankopen om op die manier een oogje in het zeil te houden.

bron: hln.be en eigen redactie

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button