Archief

Nederlandse begraafplaatsen lijden onder stijging crematies

Nederlandse begraafplaatsen lijden onder stijging crematies

Nederlandse begraafplaatsen hebben te lijden onder het stijgend aantal crematies

nederlandse begraafplaatsen lijdenNederlandse begraafplaatsen lijden onder stijging crematies.  Nederlandse begraafplaatsen hebben te lijden onder het stijgend aantal crematies in het land. De Nederlandse bevolking kiest, net zoals in België, steeds meer voor crematie. Dit uit financieel oogpunt. Crematie zou goedkoper zijn dan begraven, want grafrechten in Nederland kunnen enorm veel geld kosten.

Net omdat de grafrechten niets meer opbrengen voor Nederlandse gemeenten, kosten de begraafplaatsen nu handenvol geld. De Nederlandse wetgeving verplicht gemeenten of steden minstens één algemene begraafplaats te hebben. Deze begraafplaatsen zijn nu enorme verliesposten voor de steden en gemeenten.

Het stijgend aantal crematies zorgt er ook in ons land voor dat er minder begravingen zijn. De groei van crematie, brengt ook meer asbestemmingen met zich mee. Een klassieke teraardebesteling wordt door de consument vaak bekeken als oud en “niet meer van deze tijd”. In ons land kunnen enkel gemeenten of steden en begraafplaats oprichten, er bestaan geen privé-begraafplaatsen in België. In Nederland is dit wel toegelaten.

18/10/2012

Share/Bookmark

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close