Nieuws

Nieuwe graven voor Stene Dorp te Oostende

Er was bijna geen plaats meer op de begraafplaats van Stene Dorp te Oostende.  Maar daar komt straks verandering in.  Dit vertelt schepen van begraafplaatsen Hina Bhatti in Het Laatste Nieuws vandaag.

“Ik kreeg de voorbije maanden geregeld de vraag naar een laatste rustplaats op de begraafplaats aan de Sint-Annakerk. Tot nu was dat niet mogelijk. Bij een plaatsbezoek stelde ik vast dat we nog een grasstrook aan de zijde van de Stenedorpstraat-Klaverstraat in gebruik konden nemen. Daar komen nu extra grafkelders,” vertelt schepen van Begraafplaatsen Hina Bhatti (open Vld).

Nu is men in Stene Dorp volop bezig met voorbereidende werken.   “De grond wordt er voorbereid door het uit te graven en te betonneren.  Eenmaal de laag beton is uitgedroogd, kan de installatie van zes bovengrondse kelders beginnen. De oplevering is voorzien voor eind juni,” verduidelijkt schepen Björn Anseeuw (N-VA). “Met de creatie van deze zes dubbele graven komen we tegemoet aan de vraag van de Stenenaar om extra begraafplaatsen in de eigen wijk te voorzien,” besluit Bhatti nog.

Bron en citaten: HLN.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button