NieuwsOpleiding

Nieuwe opleiding bereidt je maximaal voor op een job in de uitvaartsector

Nieuwe opleiding bereidt je maximaal voor op een job in de uitvaartsector

Persbericht: Professionals uit de uitvaartsector geven hun kennis en ervaring door aan cursisten in de nieuwe opleiding Uitvaartmedewerker en Uitvaartassistent. Crescendo CVO, Vaartdijk 86 in Mechelen. Inschrijven kan tot half oktober.

Iedereen heeft wel eens iemand verloren

Iedereen die een dierbare heeft verloren, weet hoe belangrijk hij is: de uitvaartmedewerker die je tijdens die moeilijk periode bijstaat. “Nabestaanden doen beroep op gespecialiseerde ondernemingen om de uitvaart te regelen. Ze willen dat dit met veel zorg en foutloos verloopt. Maar daar komt heel wat bij kijken. Onze nieuwe opleiding bereidt je maximaal voor op die onmisbare job in de uitvaartsector”, zegt Marleen Mast, directeur van het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo CVO in Mechelen.

De nieuwe opleiding Uitvaartassistent/Uitvaartmedewerker duurt twee semesters en bestaat uit zes modules.  De lessen gaan door op maandagavond in Crescendo CVO, Vaartdijk 86 in Mechelen. Inschrijven kan nog tot midden oktober. Meer info op www.crescendo-cvo.be

De nieuwe opleiding bestaat uit twee semesters die met een deelcertificaat af te ronden zijn. Na één semester ben je Uitvaartmedewerker en na het tweede semester ben je Uitvaartassistent. Wie nog verder wil, kan zich specialiseren tot Uitvaartmanager.

In diverse modules

In diverse modules leer je alles over het contact met de nabestaanden en hoe je tegemoet kan komen aan hun wensen. Ook aangifte doen van het overlijden, het vervoer van de overledene, de lichaamsverzorging, het kisten en het dragen van de kist of de crematie, het rouwdrukwerk, de uitvaartceremonie, …  komen aan bod.

“Crescendo CVO garandeert kwaliteit en professionaliteit door samen te werken met experten uit het vakgebied.  Hun jarenlange praktijkervaring is een absolute meerwaarde. Zo is bijvoorbeeld de algemeen directeur van het crematorium Hofheide, Jacques Roggen, aan de opleiding verbonden als stagebegeleider. Tom Wustenberghs, algemeen directeur van crematorium Pontes, is dan weer een van de lesgevers.”

Crescendo CVO werkt voor deze opleiding samen met de Uitvaartunie (de vertegenwoordiging van alle uitvaart ondernemers) en Funebra (Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België).

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button