NieuwsUitvaart

Onderhoud Vlaamse begraafplaatsen vraagt steeds meer mankracht

onkruid-begraafplaatsHet nieuwe pesticiden decreet zorgt ervoor dat openbare plaatsen geen gebruik meer mogen maken van pesticiden om alles onkruidvrij te houden.  Gemeenten moeten inventief zijn met de manier waarop men alles aanpakt.

Het onkruidvrij houden van grote openbare plaatsen, zoals begraafplaatsen, vergt een grote inspanning.  Zeker in de zomer en na vochtig weer, kan onkruid vrij snel groeien.  In bepaalde gemeenten gebruikt men zelfs vrijwilligers om begraafplaatsen te onderhouden.

Op vele media en kranten leest men klachten over de toestand van de begraafplaatsen. Ook op sociale media, begraafplaatsen liggen er erbarmelijk bij.  De laatste maanden hebben verschillende gemeenten alternatieven bedacht om de paden op de begraafplaatsen onkruidvrij te houden.

Bodembedekkers of speciale grassen als paden, het zijn geen uitzonderingen.  Tussen de graven en achter graven groeien grassen en onkruid soms boven het graf uit, zo melden verschillende mensen aan kranten en op sociale media.

Dat gemeenten met veel begraafplaatsen de handen vol hebben om al dat onkruid te bestrijden, is niet ondenkbaar.  Want het onkruid moet nu manueel worden aangepakt en vergt daarom veel meer mankracht dan vroeger.

Related Articles

Eén reactie

  1. Familieleden van overledenen zou ik een bijdrage laten betalen om het onkruid te laten wieden ipv dat door arbeiders van de gemeente te laten doen.
    Ik vind het onbegrijpelijk dat men geen zorg draagt voor het graf van de eigen familie.
    De publieke ruimten zoals de paden, dat kan de gemeente doen, maar daar zou ik het bij laten.
    Marleen Wildiers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button