NieuwsVraag en Antwoord

Grafconcessies kunnen fel in prijs verschillen

kruis-middelGrafconcessies, rustplaatsen op begraafplaatsen of kerkhoven met een huurtijd, kunnen fel in prijs verschillen van gemeente tot gemeente.  Het is niet zo dat deze prijzen door de Vlaamse of Federale overheid opgesteld worden.  Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het daarom raadzaam rekening te houden bij de eventuele kosten van een grafconcessie.

Wat in gemeente a tot 500 euro kost voor een laatste rustplaats, kan in gemeente b het dubbele kosten.  Hoe meer men voor de dood bespreekt en opmaakt, in detail, hoe minder werk de nabestaanden nadien hebben bij het regelen van de uitvaart.  Wat eveneens goed is voor het rouwproces, dat de nabestaanden weten wat de wens van de overledene was.

Grafconcessies zijn laatste rustplaatsen waarop een huurtijd gegeven wordt.  Grafconcessies kunnen verlengd worden en kunnen bestaan uit graven in volle grond, grafkelders, columbaria en urnenkelders.  Ook bovengronds begraven is mogelijk in Vlaanderen, en op een bovengrondse nis kan men ook een grafconcessie nemen.  Dit is uitsluitend mogelijk bij gemeenten alwaar men deze mogelijk aanbiedt.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button