BegraafplaatsenNieuws

Sterretjesweide begraafplaats Sint-Laurentius nu koestertuin

De sterretjesweide op de begraafplaats Sint-Laurentius in Zedelgem wordt omgevormd tot een koestertuin als onderdeel van het Europese project “Zedelgem herademt”. Het doel is om meer ruimte te creëren voor rouwverwerking en troost, volgens burgemeester Annick Vermeulen.

De koestertuin is uitgerust met extra zitgelegenheid en spelelementen voor kinderen. Er is een Warme William-bank voor broertjes en zusjes, evenals een nieuw aangelegd sterrenpad. Kinderen ervaren verdriet op hun eigen manier en willen snel weer spelen, terwijl ouders meer tijd nodig hebben om stil te staan bij het verlies van hun kind. De hoop is dat de koestertuin een speciale plek zal worden waar ouders van overleden kinderen troost kunnen vinden en waar kinderen op hun eigen manier met verdriet kunnen omgaan.

Het gemeentebestuur neemt jaarlijks deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, waarbij ze initiatieven en activiteiten organiseren. Hiermee willen ze gezinnen die een kind hebben verloren een troostend signaal geven en extra warmte bieden, aldus de burgemeester.

Foto: ©CB

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button