Nieuws

Inwoners mogen op Allerheiligen narcissen planten op centrale begraafplaats van Borgloon om geliefden te herdenken

Inwoners mogen op Allerheiligen narcissen planten op centrale begraafplaats van Borgloon om geliefden te herdenken

Inwoners van Borgloon krijgen de kans om op Allerheiligen, 1 november, narcissen te planten op de centrale begraafplaats. Dit initiatief is bedoeld als een manier om geliefden te herdenken die het afgelopen jaar zijn overleden. De stad heeft 500 bloembollen klaargezet voor deze speciale gelegenheid, die geplant kunnen worden in de aanpalende hoogstamboomgaard.

Het idee achter dit project, genaamd Memento, is om meer kleur en leven te brengen in de hoogstamboomgaard van de begraafplaats. “Ik had al langer plannen om meer bloemen in de boomgaard te hebben”, zegt schepen Jeroen Bellings (Open VLD). “Het leek me een mooie gedachte om mensen hierbij te betrekken.”

Memento

Tijdens Memento kunnen mensen die hun geliefden missen narcissen planten ter nagedachtenis. Het is een prachtige combinatie van herdenking en een goede daad voor de natuur. Ook bijen en andere insecten zullen profiteren van deze toevoeging aan het landschap.

Op Allerheiligen worden alle belangstellenden tussen 16:30 uur en 17:00 uur verwacht op de centrale begraafplaats in Voort. Na het plantmoment kunnen bezoekers ook aansluiten bij Reveil, waarbij de begraafplaats een uur lang verlicht zal worden. Er zal poëzie en muziek zijn om samen met anderen overledenen te herdenken, onder het genot van een warm kopje soep of chocolademelk.

Of er ook wilde narcissen geplant kunnen worden op andere begraafplaatsen in de gemeente, is nog niet bekend. De stad bekijkt momenteel de mogelijkheden hiervoor.

Unieke manier van herdenken

Dit initiatief van de stad Borgloon biedt inwoners een bijzondere gelegenheid om hun overleden geliefden te herdenken op een unieke manier. Het planten van narcissen op Allerheiligen is niet alleen een manier om stil te staan bij verlies, maar ook om iets moois toe te voegen aan de natuurlijke omgeving van de begraafplaats. Het troostmoment van Reveil maakt deze dag extra speciaal en biedt mensen de mogelijkheid om samen met anderen steun en verbondenheid te ervaren tijdens deze moeilijke periode.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button