BegraafplaatsenNieuws

Stad Brugge investeert in afscheidsplek voor sterrenkindjes

De Centrale Begraafplaats in Assebroek zal binnenkort een aparte afscheidsplaats en begraaftuin krijgen voor sterrenkindjes. Het huidige perkje op de begraafplaats voldoet niet aan de behoeften van ouders en familie van sterrenkindjes, dus de stad heeft besloten om een aparte ruimte te creëren waar ze kunnen rouwen. De afscheidsplaats zal worden ingericht met veel beplanting en kleur, middenin de natuur, zodat ouders hier ook tot rust kunnen komen.

Het perceel naast de Centrale Begraafplaats heeft een oppervlakte van 1.130 m² en zal speciaal worden ingericht als afscheidsplaats en begraaftuin voor levensloos geboren kindjes, sterrenkindjes en foetussen. Er zal een begraaftuin worden aangelegd waar sterrenkindjes kunnen worden begraven in biologisch afbreekbare urnes of kistjes.

Er zal ook een wandelpad van vlakke natuurstenen doorheen de begraaftuin lopen. Op de tweede zondag van december, tijdens wereldlichtjesdag voor sterrenkinderen, zullen er langs dit pad lichtjes schijnen. De stad verwacht dat de totale kosten voor het aanleggen van deze afscheidsplaats ongeveer €130.712,49 zullen bedragen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button