BegraafplaatsenNieuws

Onkruid wordt aangepakt op begraafplaats Berendrecht

onkruid-begraafplaatsIn het Antwerpse Berendrecht wordt het onkruid op de begraafplaats aangepakt. Want dat lag er verwaarloosd bij.  Wellicht heeft dit te maken met het nieuwe pesticiden decreet, waarbij de overheid in Vlaanderen geen gebruik meer mag maken van pesticiden om onkruid tegen te gaan op openbare plaatsen.

In Gazet van Antwerpen getuigt een buurman van de begraafplaats over de verwaarlozing:   “Ik heb het probleem al verschillende keren aangekaart. Ik ben verlegen dat mijn ouders en grootouders hier liggen begraven. In andere gemeentes zie je dat het kerkhof netjes onderhouden is. Hier niet.”, vindt een teleurgestelde Fons Reynaerts.

Polderschepen Marcel Bartholomeeussen (Team 2040) kent het probleem. “Het heeft onder meer te maken met het personeelsbeleid van de stad en met het feit dat de groendienst geen pesticiden meer mag gebruiken. Maar zoiets mag niet leiden tot verloedering”, vindt districtsschepen Marcel Bartholomeeussen.

Toeval of niet, op het moment dat Fons Reynaerts ons zijn verhaal doet, stopt een ploeg van de Antwerpse groendienst. De groenarbeiders beginnen met het fatsoeneren van de kerkhofpaden. “Wij zijn niet de vaste polderploeg, maar komen van Berchem”, geven de arbeiders mee.

bron: gva.be – foto: voorbeeld van onkruid op begraafplaatsen

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close