BegraafplaatsenNieuws

Ontgravingen op de begraafplaats van Beverlo

De stad Beringen heeft aangekondigd dat ze op de begraafplaats van Beverlo zal beginnen met het ontgraven van enkele oudere begraafplaatsen waarvan de concessies zijn vervallen, om plaats te maken voor nieuwe begraafvormen. Jean Vanhees, schepen van Openbare Werken, verduidelijkte dat als het graf van een dierbare in een gebied ligt dat zal worden geruimd, nabestaanden vóór 24 april alle attributen kunnen ophalen die ze willen behouden.

Afgeschermd en ontoegankelijk

Hij voegde eraan toe dat het gebied waar gegraven zal worden, tijdens de werken afgeschermd en ontoegankelijk zal zijn. In een latere fase zal ook de begraafplaats van Beverlo opnieuw worden ingericht. De nabestaanden werden op 12/10/2021 op de hoogte gebracht van de ruiming en de administratieve procedure is afgerond. Schepen van Burgerzaken Ann-Sofie Vanoverstijns besloot met te zeggen dat ze na de aankondiging van de opgravingen veel vragen van bewoners hebben gekregen en de intensiteit van de situatie begrijpen.

Intensiteit

“Na het bekendmaken van de ontgravingen op onze verschillende begraafplaatsen merkten we dat veel mensen heel wat vragen hadden. We begrijpen de intensiteit van deze situatie en hebben ook begrip voor de reacties van de nabestaanden. Daarom hebben we op onze begraafplaatsen, maar ook via een online én fysiek invulformulier, inwoners de kans gegeven om met onze dienst contact op te nemen. Dankzij deze oproep hebben we heel wat mensen kunnen verder helpen”, zegt schepen van Burgerzaken Ann-Sofie Vanoverstijns tot slot.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button