Nieuws

PONTES steunt vzw Katrinahome

PONTES steunt vzw Katrinahome

PONTES wil meer zijn dan enkel de beheerder van een crematorium. In het kader van onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen we jaarlijks een aantal goede doelen om zoiets terug te geven aan de gemeenschap. Zo was er eind vorig jaar de warmste week waaronder de vestiging in Turnhout haar schouders heeft gezet. Bij de start van 2018 schenkt PONTES 15.000 euro aan vzw Katrinahome bij de aanleg van hun beleeftuin in Vremde.

 

Vzw Katrinahome is een organisatie die woonondersteuning aanbiedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking. In maart vorig jaar opende de organisatie haar derde dagcentrum ‘Den Buiten’. Na de dagcentra in Hoboken en Mortsel is dit het derde geïntegreerd woonproject dat Katrinahome uitbaat. Den Buiten bevindt zich achteraan de terreinen van Don Bosco. Deze landelijke omgeving biedt ook ruimte aan een beleeftuin. Daar vind je straks klein fruit, eetbare bloemen en plekjes waar alle zintuigen geprikkeld worden.

 

Katrinahome werkt voor 80 gebruikers. Ze worden gesteund in dagbesteding en wonen samen met 95 medewerkers en meer dan 50 vrijwilligers. Katrinahome startte haar werking in 1977 in Antwerpen en groeide intussen uit tot een coördinator van verschillende geïntegreerde woonprojecten in Hoboken, Mortsel en nu ook Vremde.

 

Over Pontes

PONTES is een intergemeentelijk samenwerkingsverband, dat in 1978 werd opgericht door de provincie Antwerpen en de steden Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Later zouden nog 49 andere gemeentebesturen uit de provincie Antwerpen toetreden. In de voorbije decennia is PONTES uitgegroeid tot een betrouwbare partner in de uitvaartsector met een crematorium in Antwerpen-Wilrijk en in Turnhout. In 2013 traden ook verschillende gemeentebesturen uit de provincie Limburg toe, wat zal resulteren in de opening van een derde crematorium dat in 2018 in Lommel zal worden geopend. Jaarlijks voert PONTES ongeveer 10.000 crematies uit, begeleiden we ongeveer 2.400 afscheidsplechtigheden en verzorgen we 67.000 uitvaartmaaltijden.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close