NieuwsUitvaart

Praten over de dood helpt het rouwproces

kerkhof-kapellen-allerheilgen-2016Praten over de dood is voor velen niet evident.  Het kan anders wel voordelen hebben voor het rouwproces.  Voor zij die achterblijven is het belangrijk te weten wat men moet doen met het lichaam van hij of zij die overleden is.  Daarom kan het van groot belang zijn om te praten met elkaar over wat de wensen zijn, indien men zou sterven.

Het hoeft geen uren te duren, maar praat er even over

Het hoeft geen urenlang gesprek te zijn, al is het maar gewoon aan elkaar vertellen wat men zou willen.  Bijvoorbeeld: begraven of cremeren, in de kerk of aula. Dit aan elkaar vertellen duurt nog geen minuut, maar kan enorme gemoedsrust brengen wanneer iemand overlijdt.  Indien men weet wat van elkaar wat de wensen zijn, kan men met een ander gevoel de begrafenis regelen.

Begrafenisondernemers moeten begeleiden in beslissingen wanneer men niets weet

Vaak gebeurt het dat de begrafenisondernemer de mensen echt in hun beslissing moet begeleiden.  Dat men van elkaar absoluut niet weet wat de begrafeniswensen zijn.  Bovenop de pijn van het overlijden zelf, kan dit echt een last zijn om te dragen.  Het gevoel: “is dit wel de wens die hij of zij wou?”  speelt dan parten.

Bij de begrafenisondernemer

Wanneer men alleen is, kan men ergens centraal een uitvaartplanning opmaken of bij een begrafenisondernemer langs gaan die alles op papier zet.  Eveneens kan men bij de Burgerlijke Stand van de gemeente alwaar men woont, in grote lijnen de uitvaartwens op een wilsbeschikking laten noteren.

Plan gratis een uitvaart met onze uitvaartplanner:

Men kan op onze website gratis een uitvaart plannen: via deze link

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button