BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Primeur voor het Brussels Gewest: een nieuw huisdierenbegraafplaats te Sint-Pieters-Woluwe

Op de begraafplaats in Sint-Pieters-Woluwe kan je je hond of kat nu ook effectief begraven, in Elsene bestaat er al een dierenbegraafplaats, maar daar kan je alleen een urne met de assen van je huisdier kwijt. Er was volgens de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe veel vraag naar een huisdierenbegraafplaats:

Veel huisdieren staan geregistreerd in de gemeente

“‘Het was een initiatief van het Brussels Gewest in 2017, en we zijn daar op  ingegaan”, zegt burgemeester Benoît Cerexhe (CDH). “Er zijn in Sint-Pieters-Woluwe veel mensen met een huisdier; er zijn zo’n 5.000 honden en 700 katten geregistreerd.”

“Er zijn 70 begrafenisplaatsen, 105 plaatsen voor urnen, en er is ook nog een plaats om de assen te verstrooien”, gaat de burgemeester verder. “De dieren kunnen in eerste instantie hier vijf jaar begraven worden, en mogelijk wordt dat voor een tweede keer verlengd met nog eens vijf jaar. Maar we gaan dat nog evalueren.”

Kosten

Een plekje voor je hond of kat op de begraafplaats kost 150 euro, om de as van je huisdier er te laten strooien wordt er 50 euro gevraagd door de gemeente.

Met 30.000 euro subsidies van het Brussels gewest, heeft de gemeente nu haar eigen dierenkerkhof. De totale kostprijs van het pilootproject bedraagt om en bij de 100.000 euro. Er is hiermee een plek om urnen bij te zetten in een columbarium of te verstrooien, alsook plaats om je huisdier effectief te laten begraven.

Bron: eigen redactie, vrt nieuws, het nieuwsblad, hln.be – Foto: voorbeeld van een columbarium

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button