Internationaal nieuwsNieuwsUitvaart

Resomeren straks ook in Californië?

Resomeren straks ook in Californië?

De Senaat in de staat Californië overweegt het legaliseren van resomeren. In Amerika spreekt met niet alleen over resomeren maar eveneens over biocrematie of watercrematie.

Als het wordt goedgekeurd, dan zal Californië zich bij de andere Amerikaanse staten voegen die het resomeren toelaten. Zij die het legaliseren steunen beschouwen het proces als milieuvriendelijker.

Het Amerikaanse bedrijf Bio-Response Solutions, een van de producenten van de machines, beschrijft de machines als “niet meer dan een grote drukkoker”.

Het vloeibaarmaakproces lijkt op een natuurlijke afbraak met alkalische hydrolyse, wat een consistente stroom van water in combinatie met warmte inhoudt. Bio-Response Solutions vertelt in Amerikaanse media dat het proces tot zes uur duurt.

Wat vandaag bij een klassieke crematie maar 1,5 uur duurt. Bio-Response Solutions vertelt dat alkalische hydrolyse minder water nodig heeft dan een gemiddeld Amerikaanse gezin gebruikt op één dag.

Het bedrijf wijst er ook op dat het systeem geen broeikasgassen uitstoot, in tegenstelling tot een klassieke crematie. Alsook is het energiezuiniger dan een klassieke crematie.

Er zijn natuurlijk tegenstanders die vinden dat het proces de natuurlijke cyclus van het leven en de dood niet respecteert. Hoewel het proces veel milieuvriendelijker is en tot bijna hetzelfde resultaat eindigt als bij een klassieke crematie.

Binnenkort zal beslist worden of Californië de volgende Amerikaanse staat wordt die het resomeren zal goedkeuren.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button