Archief

Oude begraafplaats in Roeselare wordt omgebouwd tot park

Oude begraafplaats in Roeselare wordt omgebouwd tot park

Begraafplaats Roeselare centrum wordt begraafpark voor zachte recreatie

begraafplaats roeselare begraafparkDe oude stedelijke begraafplaats van Roeselare zal, zoals in vele steden, omgebouwd worden tot een begraafpark. Zo zal de begraafplaats volledig evolueren tot een groene long in het midden van de stad. Oude grafzerken worden gerestaureerd en bepaalde graven werden verwijderd. Zoals reeds geschreven, zal ook deze begraafplaats de mogelijkheid bieden tot zachte recreatie en educatie.

Daarvoor wordt een bloemen en vlindertuin voorzien. Bezoekers van de begraafplaats zullen de nodige uitleg rond de fauna en flora vinden op infoborden. De begraafplaats krijgt ook een insectenhotel, zo wordt alles voorzien om de natuurwaarde van het kerkhof te verhogen. De begraafplaats moet – met respect voor de herinneringen aan de overledenen – als park zo toegankelijk mogelijk zijn en kan ook een mooie toegang zijn tot het stadscentrum vanaf de Westlaan.

Er worden uniforme zitbanken en vuilbakken geplaatst alsook worden er nieuwe paden aangelegd. De nieuwe aanpak wordt over verschillende fasen en meerdere jaren gespreid.

25/05/2012

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button