AsbestemmingBegraafplaatsenNieuws

Een serene afscheidsplek aan De Veerman in Sint-Amands

Heel wat inwoners van Puurs-Sint-Amands hebben vaak een band met de Schelde. Toch is er op dit moment nog geen plek langs de rivier in Sint-Amands waar mensen afscheid kunnen nemen van een geliefde overledene. Binnenkort komt die plek er: ter hoogte van het beeld De Veerman op de dijk.

“We krijgen geregeld de vraag van mensen om assen van een overledene in de Schelde te mogen verstrooien”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel in Gazet Van Antwerpen. “Sommige inwoners hebben een nauwe band met de Schelde en willen daar ook hun laatste rustplaats vinden. We willen een afscheid aan de rivier dan ook mogelijk maken.”

Net zoals in Antwerpen er een plaats voorzien is om as in de Schelde te rusten, zal straks Puurs ook zo’n plek voorzien om dat dichter bij huis te kunnen doen.  Aan het pleintje langs de Scheldedijk, waar het standbeeld van ‘De Veerman’ staat, wil de gemeente Puurs daarom een serene afscheidsplek aanleggen. Het is de bedoeling dat er biologisch afbreekbare urnen te water gelaten worden in de Schelde in Sint-Amands.  Net zoals het van toepassing is aan de Schelde in Antwerpen.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button