BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Tientallen graven vernield op kerkhof Wondelgem

“Daders moeten verantwoording afleggen”

Op het kerkhof van Wondelgem zijn verschillende grafstenen zwaar beschadigd. Een zwaar geval van grafschennis. De grafstenen zijn omvergeworpen, beelden en foto’s stuk geslagen. Nabestaanden en buurtbewoners van het kerkhof begrijpen het niet, dat er zo’n schade is berokkend aan de laatste rustplaatsen. Het getuigt van weinig respect naar overledenen toe.

Ook op sociale media gaat het rond dat de graven zo zwaar beschadigd zijn en dat brengt vooral verontwaardiging met zich mee. Wie houdt zich hiermee bezig?

Schepen van Burgerzaken Mieke Van Hecke (CD&V) belooft de omvang van de schade te laten onderzoeken: “We zullen gepast actie ondernemen. Als het effectief om vandalisme zou gaan, zullen we klacht indienen. Grafschennis is geen lichte overtreding en de dader moet daar dan ook verantwoording voor afleggen.”

De Gentse politie had woensdagochtend nog geen melding gekregen, maar laat weten dat de wijkdienst naar het kerkhof gaat om de situatie te bekijken. “Nadien wordt een onderzoek gestart”, zegt de politie.

Bron: Facebook, nieuwsblad.be – Foto: voorbeeld van grafschennis

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button