Nieuws

Tweedehands kisten aankopen, wel een goed idee?

lijkkist2Deze week stond er in een lokale krant een artikel over tweedehands kisten.  Een lot werd opgekocht en ze werden voor een appel en een ei weer verkocht aan de consument.  Wat de tweedehands handelaar en de consument niet weet, is dat deze kisten misschien niet gebruikt mogen worden in Vlaanderen.

Een metalen, polyester of een kist met zink, mag niet begraven worden in Vlaanderen.  Men moet als consument dus goed opletten wat men aankoopt buiten een begrafenisondernemer om.  Niet alle kisten mogen zomaar gebruikt worden.  In Vlaanderen gelden er strenge milieunormen voor de kisten die gebruikt mogen worden.

De milieunormen gaan van vochtdoorlatendheid tot luchtdoorlantendheid.  Ook uit welke materialen ze vervaardigd mogen worden.  Materialen die vanzelf niet vergaan, mogen dus niet gebruikt worden.  Zo moet men rekening houden dat metalen, polyester, zink en andere materialen die niet vanzelf vergaan.  Zodoende niet gebruikt mogen worden.

Om zeker te zijn dat een kist gebruikt mag worden bij een begrafenis of crematie, kan u een kist aankopen bij uw begrafenisondernemer.  Die zijn wettelijk in orde en mogen gebruikt worden om zowel te begraven als te cremeren in Vlaanderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button