Nieuws

Uitvaartcultuur: Oudste begraafplaats ter wereld is niet door mensen gemaakt

Uitvaartcultuur: Oudste begraafplaats ter wereld is niet door mensen gemaakt

Het is ongewoon voor dieren om begraafplaatsen aan te leggen, maar Zuid-Afrikaanse paleontologen hebben de oudste begraafplaats ter wereld ontdekt met daarin de resten van de Homo naledi. Dit was een mensachtige uit de Steentijd die in bomen klom en waarvan niet werd verwacht dat deze tot zulk complex gedrag in staat was.

Unesco-werelderfgoed

De ovale begraafplaatsen zijn opzettelijk gegraven en daarna weer gevuld om lichamen te bedekken en bevinden zich 30 meter onder de grond in een grottenstelsel in de Cradle of Humankind bij Johannesburg, dat ook UNESCO-werelderfgoed is. Deze vondsten stellen ideeën over menselijke evolutie ter discussie aangezien altijd werd gedacht dat er grotere hersenen nodig zijn voor complexe activiteiten zoals begrafenissen.

Zuid-Afrika

De Homo naledi is vernoemd naar de Rising Star-grotten in Zuid-Afrika, waar de eerste botten werden gevonden in 2013. Er werden ook gravures gevonden van geometrische figuren zoals hashtags op nabijgelegen pilaren in de grot wat zou betekenen dat mensen niet de enigen zijn die symbolische praktijken ontwikkelden en dat zij ook niet de uitvinders zijn van dergelijk gedrag. Hoewel verdere analyse nodig is, zouden deze bevindingen ons begrip van menselijke evolutie kunnen veranderen.

bron: via scientias.nl

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button