Archief

Uitvaartkost stijgt met 71% in Engeland

Uitvaartkost stijgt met 71% in Engeland

De uitvaartkost stijgt met 71% in Engeland sinds 2004

uitvaartkost stijgt engelandDe uitvaartkost stijgt met 71% in Engeland sinds 2004, dat is het verontrustende nieuws dat de The Guardian deze week publiceerde. Een opmerkelijke stijging dat ervoor zorgt dat steeds meer mensen moeten gaan lenen of gebruik moeten maken van hun creditcard om de uitvaart van hun geliefde te kunnen betalen. The Guardian kon een onderzoek inkijken van SunLife, onderdeel van AXA. Zijn ondervroegen mensen die recentelijk met een overlijden in de familie te maken kregen.

Kosten die stijgen

Die kosten omvatten het betalen van de begrafenisondernemer, de arts, vergoedingen voor een religieuze of seculiere dienst en begrafenis of crematie kosten. Begrafeniskosten zijn goed voor de grootste toename in kosten, met 9,6%, terwijl de crematiekosten stegen met 6,6% en de kosten voor de begrafenisondernemer met 5,3%.

De totale kosten van sterven, met inbegrip van onderwerpen zoals successierechten, grafstenen en bloemen, in aanvulling op de basiskosten van een begrafenis, is licht gedaald met 1,9% ten opzichte van 7.248 pond in 2011 tot 7.114 pond. Het rapport van SunLife laat zien dat meer dan 17% van mensen moeilijkheden hadden om de volledige kost van de uitvaart te dragen. Een deel daarvan betaalt nog steeds een lening af.

De overheid kan de vraag om financiële ondersteuning amper aan

Ook de overheid, The Social Fund Funeral Payment Scheme, heeft moeite met de stijgende vraag om in de uitvaartkosten tussen te komen. Het komt zelfs zo ver dat mensen ondervinden dat ze niet altijd een begrafenisondernemer nodig hebben. Ofwel kiest men om de uitvaart heel miniem te houden, zonder afscheidsplechtigheid of andere onderwerpen die grote kosten met zich kunnen meebrengen. Er zijn er zelfs die kiezen voor een “groene begrafenis“.

Het hoofd van planning van SunLife, Simon Cox, vertelt dat uitvaarten wellicht niet goedkoper zullen worden in de toekomst. “Hoe langer we ons in algemene crisis bevinden, des te sneller zal de Staat de geldkraan afsluiten om uitvaartenkosten te ondersteunen.”

Armen kunnen een uitvaart niet betalen

Toch gaan er al stemmen op dat er niet aan de overheidsteun mag geraakt worden, de armen worden alleen maar armer door de crisis en kunnen een uitvaart totaal niet veroorloven. Ook een uitvaartverzekering nemen geeft nog altijd geen waterdichte garantie dat al de uitvaartkosten volledig gedekt worden. De armsten zijn hiervoor heel gevoelig.

In Engeland verwacht men een stijging van 17% meer overlijdens de komende 15 jaar.

15/9/2012

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button