NieuwsUitvaart

Verwarring rond naamplaatjes op begraafplaats Herentals

In 2009 werd er in de stad Herentals een fout gemaakt op de begraafplaats.  Het gaat om naamplaatjes naast de strooiweide.  Vier overledenen kregen telkens twee naamplaatjes.  Swa Celis getuigt in de Gazet van Antwerpen over de dood van zijn vader en hoe de stad Herentals de naam van zijn vader twee maal op de zuil aanbracht.

Meer mensen kregen twee naamplaatjes

“Via de begrafenisondernemer werd geregeld dat de stad een naamplaatje zou plaatsen op een van de betonnen zuilen naast de strooiweide”, vertelt Swa. “Het duurde een paar maanden en dan hingen er plots twee naamplaatjes, schuin onder elkaar nog wel.”

“Daarnaast kregen nog drie andere mensen, Juliaan Taels, Julia Lambrecht en Emiel Daems, twee naamplaatjes die zelfs onder elkaar hangen. Ik vraag me nog altijd af waar de persoon die de plaatjes tegen de zuil heeft gekleefd met zijn gedachten zat. Nu lijkt het erop dat je in Herentals tweemaal kunt sterven.”

Weinig reactie bij de stad Herentals

Swa Celis heeft die fout meermaals gemeld bij de stad Herentals. “Het antwoord was steeds: ‘we hebben het genoteerd en we gaan het laten nakijken’. Maar als je er dan een halfjaar later nog eens passeert, is er niets veranderd. En als je opnieuw belt, gaan ze het nog eens opschrijven. Dat is geen ernstige dienstverlening en spelen met de emoties van mensen.”

bron: gva.be – foto: voorbeeld van een strooiweide – ©Christophe Bruyneel – 28/11/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button