Nieuws

Vrijwillig senioren inzetten om onkruid te wieden op de begraafplaatsen in Tienen

Vrijwillig senioren inzetten om onkruid te wieden op de begraafplaatsen in Tienen

De oppositie in Tienen heeft een opmerkelijk voorstel gedaan in Tienen: zet senioren die willen vrijwillig in om het onkruid te wieden op de begraafplaatsen in Tienen.  Door het verbod op pesticiden op openbare plaatsen in Vlaanderen, zijn er op veel begraafplaatsen in Vlaanderen problemen met onkruid.

Zo ook voor de begraafplaats aan de Aarschotsesteenweg in Tienen.  Het kerkhof zou er verloederd bij liggen.  De stad doet wat ze kan om de begraafplaats proper te houden en wordt daarin zelfs bijgestaan door mensen van de beschutte werkplaats Blankedaele. Toch blijft het onkruid welig tieren. Oorzaak? Het verbod op onkruidverdelgers. Onkruid ‘vriendelijk’ bestrijden, is namelijk een pak arbeidsintensiever.

“We hebben twaalf kerkhoven op ons grondgebied: tegen de tijd dat de hele ronde gedaan is, is het onkruid alweer uitgeschoten”, zegt Eddy Poffé, schepen van Kerkhoven (Open Vld). De oplossing volgens oppositiepartij Tienen Plus? Gepensioneerden op vrijwillige basis inschakelen om de kerkhoven mee proper te helpen houden. “Het lijkt ons een goed alternatief om een oproep te lanceren naar mensen die met pensioen zijn en wat vrije tijd hebben”, zeggen Danny Puyneers en Annemie Minten van Tienen Plus.

“Geheel vrijwillig uiteraard. Zo haal je hen misschien ook wat uit hun isolement.” Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) en schepen Eddy Poffé gaan het voorstel in overweging nemen. Ook Neos Tienen, een vereniging van en voor actieve senioren, ziet het idee zitten.

Citaten: hln.be – bron: hln.be – 15/6/17

 

Lees ook:

Opknapbeurt voor begraafplaats Destelbergen

Veel onkruid op kerkhof door warme weer

Grafheuvel, wat is dat?

Bovengronds begraven in een gallerijgraf is toegelaten in Vlaanderen

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close