Nieuws

Wanneer een uitvaartverzekering nemen?

Wanneer een uitvaartverzekering nemen? 

Een uitvaartverzekering kan je altijd nemen.  Je moet wel rekening houden met de regels van de aanbieder, die regels gaan veelal over de leeftijd en de wachttijden die de verschillende verzekeringen kunnen hebben.

Vandaag kunnen steeds minder mensen een volledige uitvaart betalen.  Dat is niet alleen zo in België, in Groot-Brittannië is dit al jaren zo.  Onze buurlanden hebben al langer te kampen met mensen die geen uitvaart voor zichzelf of voor een geliefde kunnen betalen.

De grote oorzaak daarvan is de grote kost van een uitvaart in onze buurlanden die vaak groter is dan in ons land.  In ons land zijn crematoria en begraafplaatsen in handen van de overheid en dat houdt de kost van een uitvaart ‘laag’.  Toch aanzienlijk lager dan in onze buurlanden.  In de buurlanden hebben grote ketens van begrafenisondernemers, begraafplaatsen én uitvaartverzekeringen in handen.  Op die manier bepalen de grote spelers de markt én dus ook de prijs.  Dat is tot hiertoe nog niet altijd het geval in België.

Wanneer is het goed om een uitvaartverzekering te nemen?

Wanneer je eigenlijk geen uitvaart kan betalen, voor jezelf of voor iemand van je familie.  Een uitvaartverzekering hoeft daarom niet heel duur te zijn. Er zijn uitvaartverzekeringen, zoals Funalia, die heel lage tarieven hanteert én bovendien geen medische vragenlijst verplicht oplegt.  Hoe jonger men aan een uitvaartverzekering begint, hoe lager het tarief dat men zal betalen.

Vele uitvaartverzekeringen groeien mee met de index.  Het bedrag van uw betaling zal mee stijgen, maar ook het gehele bedrag waarvoor u verzekerd bent, zal mee stijgen.  Zodoende bent u toch gedekt voor wat u als uitvaart voor ogen heeft.

Maar hoeveel moet men vandaag betalen voor een begrafenis?

Vandaag kost de gemiddelde begrafenis in België tussen 4.000 en 6.000 euro.  Afhankelijk van welke regio, concessies, grafzerken en koffietafels.  Een grote concessie en een grote koffietafel zal meer geld kosten dan men denkt.  Een koffietafel met 100 mensen kan soms de helft van de begrafenisfactuur kosten.  Het is belangrijk open te communiceren over kosten met de begrafenisondernemer, alvorens definitieve kosten te maken.

Er zijn begrafenisondernemers die voor een uitvaart 3750 euro vragen en er zijn er die voor hetzelfde 6000 euro vragen.  Soms ligt het verschil ook in de regio, waarbij gemeenten hogere tarieven hanteren voor concessies en koffietafels duurder zijn.

Hoe pak je een uitvaartverzekering het beste aan?

Neem contact op met uw begrafenisondernemer.  Zomaar een uitvaartverzekering afsluiten zonder te weten hoeveel ze gaat kosten is uit den boze.  Zomaar een schatting maken, heeft weinig zin.  Uw begrafenisondernemer is de geknipte persoon om een uitvaartverzekering af te sluiten en daarbij ook uw eigen uitvaartwensen, al dan niet in detail, vast te leggen.  Zo bent u volledig op de hoogte van mogelijkheden, kosten en zo bent u ook goed geïnformeerd.

Vandaag zijn er zoveel verschillende uitvaartverzekeringen dat men best bij specialisten, begrafenisondernemers, langs gaat.  Een begrafenisondernemer brengt u met de juiste mensen in contact, die u alles van a tot z kunnen uitleggen.  U kan altijd vrijblijvend een afspraak maken met uw begrafenisondernemer om een uitvaartverzekering te bespreken.

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close