Nieuws

Brieven voor overledenen

Wil je graag een brief sturen naar een geliefde overledene? Dat kan nu. Een vrouw uit Gent heeft daarvoor een postadres opgericht. De brieven die je ernaar stuurt worden zorgvuldig door de vrouw bewaard.

Tine Marie Van Damme is een rouw- en verliescounselor en vertelt aan VTM nieuws dat het versturen van brieven naar iemand die overleden is, goed kan zijn voor je rouwverwerking.

Wie vandaag weet dat hij niet lang meer zal leven, kan ook brieven sturen naar het postadres, brieven geadresseerd naar de nabestaanden.

Het ongewoon postkantoor kreeg de bijzondere naam “ijs voor iedereen“. Dat verwijst naar de ijskoude momenten van afscheid nemen. Mensen hebben dan vaak het gevoel dat ze nog iets willen zeggen aan overledenen.

Van Damme houdt haar postkantoor volledig vrijwillig open, maar ze hoopt wel om subsidies te krijgen. Ze neemt ook deel aan een wedstrijd om geld te kunnen inzamelen om zo haar project van de grond te laten komen.

Brieven -liefst handgeschreven- kan je sturen naar: IJs voor iedereen, Brief voor nu/brief voor later, Postbus 40, 9000 Gent-Centrum.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button