NieuwsUitvaart

De begraafplaatsen van Deinze, Petegem, Meigem, Bachte liggen zo goed als vol

De begraafplaatsen van Deinze, Petegem, Meigem en Bachte liggen zo goed als vol.  Het stadsbestuur gaat daarom een kleine beperking opleggen.  Waarbij enkel nog bijzettingen in bestaande concessies mogelijk blijven.

Dit vanaf 15 april 2017.  Voor nieuwe concessies in volle grond zal men moeten uitwijken naar een andere begraafplaats in Groot Deinze.

Deinze telt 12 actieve begraafplaatsen, een erfenis uit de fusies van 1970 en 1976. Drie daarvan zijn al eerder gesloten.

Ondanks het invoeren van een beperkte vorm van lijkbezorging wenst het bestuur de eerder aangegane verbintenissen zoveel mogelijk te behouden en correct uit te voeren.

Zo blijven vanaf 15 april 2017 op de begraafplaatsen van Deinze, Petegem, Meigem en Bachte nog steeds enkele vormen van lijkbezorging mogelijk: de bijzetting van een urne in een bestaande concessie in volle grond,  in een bestaande concessie urnenkelder en in een bestaande concessie columbarium, de bijzetting van een stoffelijk overschot in een bestaande concessie in volle grond en, met uitzondering van de begraafplaats van Meigem, bijzetting van een urne in een nieuwe urnenkelder, al dan niet geconcedeerd.

Bijzetting is in alle gevallen maar mogelijk voor zover de normen inzake maximale bezetting nog niet bereikt werden. Is bijzetting niet meer mogelijk dan dient men hiervoor uit te wijken naar een andere begraafplaats op het grondgebied van Deinze.

bron: nieuwsblad.be – eigen redactie

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close