BegraafplaatsenNieuws

Hoegaarden: koffie en een verrassing voor wie mee helpt bij het onderhoud van begraafplaatsen

In Hoegaarden zijn al enkele weken vrijwilligers aan het werk op de begraafplaatsen.  Dit om tegen Allerheiligen alles proper en netjes te krijgen op de begraafplaatsen, ook van de deelgemeenten.  Het afschaffen van het gebruik van pesticiden bij het onderhoud van openbare plaatsen, brengt heel wat werk mee voor het grafonderhoud en onderhoud van de begraafplaatsen in Vlaanderen.

Maar in Hoegaarden werkt men met vrijwilligers.  En in Meldert werkt ‘Meldert Leeft’ actief mee aan dit initiatief. Op zaterdagen 24 en 31 oktober wordt er gewerkt om alles proper te maken tegen Allerheiligen, van 9 tot 12 uur. Materiaal om mee te helpen zal aanwezig zijn. Er is koffie en er wacht ook een verrassing voor de vrijwilligers!

Schepen voor Begraafplaatsen Filip Havet: “Op zaterdag 10 oktober 2020 komen we om 9uur nog eens samen om te werken op het kerkhof van Hoegaarden, dan zullen we daar ongeveer klaar zijn. Ondertussen zijn in Hoxem ook al mensen gestart met het schoonmaken van de begraafplaats, maar daar is nog niet over gecommuniceerd. Op zaterdag 17 oktober trekken we dan naar Outgaarden, en daarna naar Meldert. Maar Meldert heeft een eigen werkploeg”.

Bron: eigen redactie en hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button