NieuwsUitvaart

Schotse begrafenisondernemer onder vuur voor ‘excentrieke’ etalage

Begrafenisondernemer ‘Go As You Please’ uit het Schotse Edinburgh heeft een bijzondere etalage/winkel geopend.  De naam van de onderneming zegt het eigenlijk zelf als, “ga zoals je zelf wil”.  De begrafenisondernemer biedt speciale uitvaartproducten aan.

Een kist in de vorm van een colaflesje

kist-vorm-colaflesje
©Facebook.com

 

Naast uitvaartproducten ook speciaal uitvaartvervoer.  Een gigantisch pakje Marlborosigaretten? Of een kist in de vorm van een colaflesje, een schoen of een Egyptische sarcofaag?  Bij de Schotse begrafenisondernemer kan het allemaal.  Op de Facebookpagina van de begrafenisondernemer regent het kritiek.

Geen gebrek aan respect, maar een moderne aanpak

‘Go As You Please’ benadrukt dat het niet getuigt van een gebrek aan respect. Het wil gewoon een moderne aanpak uitproberen, die de perceptie van mensen over begrafenissen kan veranderen. “We wilden geen donkere en depressieve etalage”, aldus Jason Ridley. “In tegendeel, we wilden dat ze licht en verwelkomend zou zijn. Maar we hadden wel wat negativiteit verwacht, want het wijkt wel erg af van wat de mensen gewoon zijn.”

Persoonlijke toets aan elke uitvaart

Britse-begrafenisondernemer
©Facebook.com

Volgens begrafenisondernemer  Ridley moeten de kisten op maat tegemoet komen aan een nood bij nabestaanden die de begrafenis bestellen.

“Als een familie een unieke stijl wil voor een begrafenis om iemands leven te vieren, moet dat kunnen. We maken min of meer alles wat je je kan voorstellen, met een persoonlijke toets als je wil. The sky is the limit”, zegt hij nog.

 

 

 

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button