NieuwsUitvaart

Waarom zijn uitvaarten zo belangrijk?

IMG_0137De therapeutische zin van een afsluiting bij een overlijden is heel belangrijk.  Dat wil zeggen,volgens Amerikaanse therapeuten, dat een uitvaart belangrijk is.  Het vormt een echt afscheid van een mensenleven.

Het houden van een uitvaart, doet beseffen dat die persoon echt weg is.  Rouwen vormt een van de onmiddellijke gevolgen van een overlijden.  Een uitvaart is daarom soms een van de pijnlijkste momenten bij het afscheid nemen van iemand die men graag had of graag zag.  Wanneer woorden vaak tekort schieten kan een ritueel helpen bij het afscheid nemen.

Een begrafenisritueel, is veelal een openbare, traditionele en symbolische manier van uiten van onze overtuigingen, gedachten en gevoelens over de dood van een geliefde. Rijk aan geschiedenis en bol van de symboliek, kan een begrafenisceremonie ons helpen de realiteit van de dood te erkennen.  Het geeft getuigenis van het leven van de overledene en stimuleert de expressie van verdriet op een manier die in overeenstemming is met de waarden van de cultuur.

Een begrafenis biedt ondersteuning aan rouwenden, zorgt voor het omarmen van het geloof en opvattingen over leven en dood, en biedt continuïteit en hoop voor de levenden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button