Nieuws

Warme weer zorgt voor onkruid op begraafplaatsen

Warme weer zorgt voor onkruid op begraafplaatsen

Het warme vochtige weer gecombineerd met soms grote regenvlagen, zorgen ervoor dat het onkruid en groen enorm groeien.  Niet alleen in de tuin maar ook op de begraafplaatsen.  De begraafplaatsen zijn openbaar domein en in handen van de lokale overheid, de gemeenten.

Geen pesticiden meer

Gemeenten mogen geen pesticiden meer gebruiken om het onkruid te bestrijden dus moet veel manueel of met alternatieven gebeuren.  Nog niet alle gemeenten zijn voorzien van natuurlijke onkruidbestrijders zodoende dat het onkruid kan groeien op vele begraafplaatsen.

Een begraafplaats is klassieke een plaats met veel groen, zowel rond als tussen de graven.  Dan komt de discussie weer boven wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud en het verwijderen ervan rond de graven.  Alsook de afmetingen van de graven of concessies en zo blijft men de discussie voeren.

Wie is verantwoordelijk voor wat?

Het onkruid op een graf is in principe voor de nabestaanden of de concessiehouder van het graf.  Wat de paden rond de graven betreft is het onderhoud normaliter voor de gemeente die verantwoordelijk is voor de begraafplaats.

Ook in Tienen staat het onkruid op de begraafplaats vandaag hoog, dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.  Daarin wordt geschreven dat het onkruid onvoldoende bestreden zou worden en er geen natuurlijke onkruidbestrijders voorzien zijn.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close