Nieuws

100 miljoen uit ontdoken erfenissen

Tot 100 miljoen uit ontdoken erfenissen, Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD) verwacht veel van de Vlaamse fiscale regularisatie die maandag van start gaat. Hij mikt voor dit jaar op een opbrengst van 100 miljoen euro.

Met de Vlaamse fiscale regularisatie kunnen ontdoken erf- en schenkbelasting aangegeven worden. Specialisten erkennen dat er vraag is naar een procedure om zwarte erfenissen en schenkingen recht te zetten. ‘In de helft van de dossiers met zwart geld, zit ook een erfenis’, aldus antiwitwasexpert Dave van Moppes van Tuerlinckx Advocaten.

Belastingzondaars

Tommelein mikt er op dat veel ‘oude dossiers’ boven water zullen komen en dat de Vlaamse Belastingdienst belastingen kan heffen op geld waar ze anders niet aan kan omdat het verjaard is. Hij wordt in die overtuiging alvast gesterkt doordat zijn federale collega Johan Van Overtveldt (N-VA) eerder liet weten dat in de federale fiscale regularisatieprocedure driekwart van de dossiers betrekking heeft op verjaarde kapitalen.

Tommelein hoopt dat de belofte van strafrechtelijke immuniteit en het ‘redelijke boetetarief van 37 procent’ belastingzondaars zal aansporen hun verjaarde zwarte erfenissen te witten.

Lees het volledige artikel op tijd.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button