BasisinformatieNieuwsUitvaart

Wat met Facebook na overlijden?

Het gebeurt elke dag, mensen die komen te overlijden en die op Facebook nog een actief profiel hebben.  Facebook geeft je de mogelijkheid om een profiel om te zetten naar een herdenkingspagina.

De herdenkingspagina wordt dan gebruikt om herinneringen op te halen aan de overledene.  Het is dan geen actief profiel meer.

We geven de richtlijnen van Facebook graag even mee:

Je kunt ons vooraf mededelen of je wilt dat je account de herdenkingsstatus krijgt of permanent moet worden verwijderd van Facebook.

Accounts met herdenkingsstatus

Accounts met herdenkingsstatus vormen een plek waar vrienden en familie kunnen samenkomen om herinneringen te delen nadat een persoon is overleden. Accounts met herdenkingsstatus hebben de volgende belangrijke functies:

De zin Ter nagedachtenis aan wordt weergegeven naast de naam van de overleden persoon op zijn/haar profiel

Indien de privacyinstellingen van het account dit toelaten, kunnen vrienden berichten ter nagedachtenis op de tijdlijn plaatsen
Inhoud die deze persoon heeft gedeeld (zoals foto’s en berichten), blijft op

Facebook staan en is zichtbaar voor het publiek met wie de persoon deze inhoud heeft gedeeld

Profielen met herdenkingsstatus worden niet in publieke ruimten weergegeven, zoals in Mensen die je misschien kent, verjaardagsherinneringen of advertenties.
Niemand kan zich aanmelden bij een account met herdenkingsstatus

Accounts met herdenkingsstatus die geen contactpersoon hebben voor het afwikkelen van zaken na overlijden, kunnen niet worden gewijzigd
Pagina’s met één beheerder wiens account de herdenkingsstatus heeft gekregen, worden van Facebook verwijderd als we een geldig verzoek ontvangen

Je account verwijderen

Je kunt je account permanent laten verwijderen als je komt te overlijden. Dit doe je zo:

Klik rechtsboven op Facebook op en selecteer Instellingen
Klik in het menu links op Beveiliging
Klik op Contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus
Klik op Accountverwijderingsverzoek indienen en volg de instructies op het scherm

Voor vrienden en familie

Als je een extra plek wilt creëren voor mensen op Facebook waar herinneringen over je dierbare kunnen worden gedeeld, raden we je aan een groep te maken.
Meer informatie over het aanvragen van een herdenkingsstatus voor een account of over het vragen om de verwijdering van het account van een overleden persoon van Facebook.

Tags

Related Articles

Eén reactie

  1. Pagina’s met één beheerder wiens account de herdenkingsstatus heeft gekregen, worden van Facebook verwijderd als we een geldig verzoek ontvangen

    => Hoe kan je een geldig verzoek indienen?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close