Basisinformatie

Wat moet ik dringend regelen bij overlijden?

Wat moet ik dringend regelen bij overlijden?

Wat moet ik dringend regelen bij overlijden? Wat moet er dringend geregeld worden wanneer je geconfronteerd wordt met een overlijden?  Eerst moet een arts het overlijden komen vaststellen.  Wanneer deze verwittigd is, belt u best uw begrafenisondernemer van eigen keuze.  Ook al wordt er u een begrafenisondernemer opgedrongen, u verkiest steeds zelf wie u wenst.  Onderteken geen documenten die u niet volledig heeft nagelezen.  Zo kan u niets worden opgedrongen.

De begrafenisondernemer zal zorgen dat het stoffelijk overschot wordt overgebracht naar een funerarium.  Heeft de overledene een uitvaartverzekering?  Bel de centrale van de uitvaartverzekering en laat weten wie u als begrafenisondernemer heeft aangeduid.  Het kan ook handig zijn om de polis klaar te leggen voor de gekozen begrafenisondernemer, hij kan u ook bijstaan met al uw vragen hierover.

Daarna kan u rustig de begrafenis bespreken met de begrafenisondernemer.  Hij regelt alle praktische zaken, zo ook het drukwerk zoals de rouwbrieven en rouwprentjes.  U krijgt tevens van uw begrafenisondernemer, de akte van overlijden.  Deze heeft u nodig om verschillende instanties op de hoogte te brengen van het overlijden.

Zo is er de bank, notaris, nutsvoorzieningen ect.  Elk bedrijf waarmee de overledene een verbintenis mee had, moet verwittigd worden en zal een akte van overlijden vragen.  De afhandeling van de successierechten en de deblokkering van de bankrekeningen, kan geregeld worden via de lokale belastingsdienst of de notaris.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close