NieuwsUitvaart

Zwijndrecht richt begraafplaats voor huisdieren in

Zwijndrecht richt begraafplaats voor huisdieren in.  Zwijndrecht zal de dierenbegraafplaats in het komende jaar langsheen het Dulpoezenpad, het fietspad tussen Kampstraat en Boskouter, in Burcht een toonaangevende dierenzone ontwikkelen.

Het ontwerp van de begraafplaats voor huisdieren, de dierenzone, werd deze week goedgekeurd door het schepencollege.  Inwoners van Zwijndrecht en de deelgemeente Burcht kunnen vanaf volgend jaar hun overleden huisdier een rustplekje geven op de nieuwe dierenweide in Burcht.

De dierenzone zal enerzijds uit een hondenloopweide bestaan en anderzijds als dierenbegraafplaats.  Het ontwerp werd ontwikkeld door het ontwerpbureau “Omgeving” in nauwe samenwerking met de gemeente en verschillende hondengedragsdeskundigen.  Er is eveneens een plek voor biologisch afbreekbare urnen.

De nieuwe dierenzone moet uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplek voor de dierenliefhebbers uit Burcht/Zwijndrecht. De gemeente zal dit jaar een aannemer aanstellen om de werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden worden afgerond in 2018. Info: aard.vanderdonckt@zwijndrecht.be of 0478310046

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button