NieuwsUitvaart

Elk levenloos geboren kind moet een naam kunnen krijgen

sterretjesweideElk kind, ook een kind dat levenloos geboren worden in een vroeg stadium van de zwangerschap, moet een naam kunnen krijgen en opgenomen worden in het geboorteregister. Daarvoor wil CD&V een wettelijk kader scheppen.

CD&V pleit er dinsdag voor dat kinderen die levenloos geboren worden na een zwangerschap van minder dan 180 dagen, toch met naam en voornaam kunnen worden opgenomen in het geboorteregister.
“We hopen met dit voorstel eindelijk een doorbraak te realiseren. Voor ouders kan dit echt een belangrijke steun zijn in het rouwproces”, zegt CD&V-Kamerlid Sonja Becq.

Op dit moment wordt enkel een akte van levenloos kind opgemaakt voor het overlijdensregister na een zwangerschapsduur van 180 dagen, oftewel zes maanden. Bij een kortere zwangerschapsduur is geen akte mogelijk.

“Of hun baby nu voor, tijdens of na de geboorte overlijdt, maakt voor ouders geen enkel verschil. Het kind wordt geboren en maakt deel uit van het gezin. Ouders verwachten hier erkenning, ook vanuit de overheid”, zegt Becq daarover.

videobron: ATV.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button