BegraafplaatsenNieuws

Stad Deinze zoekt een ontwerper voor de nieuwe parkbosbegraafplaats

Van sterretjesweide tot strooiweide voor huisdieren: stad zoekt ontwerper voor parkbosbegraafplaats in Bachte

Het is een triest maar onvermijdelijk onderdeel van het leven: afscheid nemen van onze dierbare huisdieren. Voor veel mensen zijn zij een belangrijk onderdeel van het gezin en verdienen ze dan ook een waardig afscheid. De stad Deinze begrijpt dit en is op zoek naar een ontwerper voor de nieuwe parkbosbegraafplaats in Bachte.

De begraafplaats zal niet alleen dienen als laatste rustplaats voor overleden huisdieren, maar ook als herdenkingsplek voor hen die er niet begraven liggen. Zo zal er bijvoorbeeld een sterretjesweide komen waar ouders hun doodgeboren kindjes kunnen herdenken en zullen er strooiweides zijn waar as van overleden huisdieren verstrooid kan worden.

Het idee achter de parkbosbegraafplaats is om een groene en serene plek te creëren waar mensen troost kunnen vinden in de natuur. Het moet geen sombere begraafplaats worden, maar eerder een plek waar men kan terugdenken aan mooie momenten met hun geliefde dier(en).

Professionele ontwerper

De stad Deinze heeft daarom besloten om samen te werken met een professionele ontwerper om deze visie te verwezenlijken. Er wordt gezocht naar iemand die ervaring heeft met landschapsarchitectuur, ecologie en duurzaamheid.

Naast de bouw van de begraafplaats zal er ook aandacht besteed worden aan educatie en bewustmaking rondom het belang van een duurzame omgang met huisdieren. Er zullen bijvoorbeeld workshops en lezingen georganiseerd worden over het belang van sterilisatie en castratie, de impact van zwerfkatten op het milieu en hoe men kan helpen om deze problemen aan te pakken.

De parkbosbegraafplaats in Bachte zal niet alleen een belangrijke functie vervullen voor de stad Deinze, maar ook voor mensen uit de omgeving die op zoek zijn naar een rustige plek om hun huisdier te begraven of te herdenken. Het is een mooi initiatief dat hopelijk bijdraagt aan meer bewustwording rondom dierenwelzijn en duurzaamheid.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button