NieuwsUitvaart

Geraardsbergen gaat dierenbegraafplaats oprichten

Tijdens de gemeenteraad van de stad Geraardsbergen heeft burgemeester Guido De Padt verteld dat men werk wil maken van een dierenbegraafplaats.  Er zou nood zijn aan zulke begraafplaats voor dieren.  De opties vandaag voor een overleden huisdier zijn te beperkt zo luidt het.

Gemeenteraadslid Sarah De Backer (Open Vld) wees het college in haar interpellatie op de nood aan een huisdierenbegraafplaats. “Momenteel zijn de opties bij overlijden van een gezelschapsdier beperkt, vooral als we het hebben over het stoffelijke overschot”, klonk het. “Want men kan niet zomaar overal naartoe met een gestorven huisdier.”

Burgemeester Guido De Padt antwoordde dat het stadsbestuur het idee van een dierenbegraafplaats genegen is. “Een dierenbegraafplaats kan echter enkel ingericht worden in een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut, net zoals begraafplaatsen voor mensen”, aldus De Padt.

“Daar beslist de provincie over. We zullen het provinciebestuur dus vragen om locaties voor te stellen  waarop dergelijke begraafplaats kan worden ingericht. Het kan dus nog een tijdje duren voor één en ander een concrete vorm krijgt, maar wij zien dit dus wel zitten.”

nieuwsbron: tv-oost.be – foto: voorbeeld van een huisdierenbegraafplaats te Amerika

23/12/16

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button