BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaatsen in Kapelle-op-den-Bos hebben te kampen met onkruid

Onkruid krijgt vrij spel op gemeentelijke begraafplaatsen: Schande voor ons dorp

In Kapelle-op-den-Bos krijgt onkruid vrij spel op de gemeentelijke begraafplaatsen. Dit is niet alleen een slecht gezicht, maar ook een schande voor ons dorp staat er in verschillende media. Het is immers belangrijk dat deze rustplaatsen voor onze overledenen er netjes en verzorgd uitzien, op elke begraafplaats.

Het probleem van onkruid op begraafplaatsen is niet nieuw. Veel gemeenten hebben te maken met dit probleem, vooral in de zomermaanden wanneer het onkruid snel groeit. Men mag sinds enkele jaren ook geen pesticiden meer gebruiken om onkruid te bestrijden, in Vlaanderen.  Maar dit betekent niet dat we het moeten accepteren als normaal of geen actie hoeven te ondernemen.

Onderhoudsplan

Een mogelijke oorzaak van het probleem kan zijn dat er geen goed onderhoudsplan is voor de begraafplaatsen in Kapelle-op-den-Bos. Er moet voldoende tijd en middelen worden besteed aan het regelmatig schoonmaken en onderhouden van de graven en paden om te voorkomen dat onkruid vrij spel krijgt.

Bovendien moeten we als burgers ook verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van een nette en respectvolle omgeving op deze plekken. Als we zien dat er sprake is van achterstallig onderhoud of onkruidgroei, kunnen we dit melden bij de gemeente of zelfs helpen met opruimen.

Voor overledenen én nabestaanden

Het belangrijkste hierbij blijft echter dat onze overledenen een waardige rustplaats verdienen. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun laatste rustplaats er verzorgd en netjes uitziet. Dit is niet alleen respectvol naar de overledenen, maar ook naar hun nabestaanden.

Laten we daarom samenwerken om ervoor te zorgen dat onkruid geen kans krijgt op onze gemeentelijke begraafplaatsen. Door ons bewust te zijn van het probleem en actie te ondernemen, kunnen we een verschil maken in ons dorp en ervoor zorgen dat deze plekken blijven dienen als waardige rustplaatsen voor onze geliefden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button