BegraafplaatsenNieuws

Buit met grafornamenten gevonden in Oostende

De politie zoekt naar de eigenaren van deze grafornamenten

In Oostende is de politie op zoek naar de eigenaren van gevonden grafornamenten. Deze grafornamenten zijn gevonden als buit van verschillende diefstallen. Er is een onderzoek gestart. Het gaat specifiek om de begraafplaats gelegen aan de Stuiverstraat te Oostende.

Goed georganiseerde diefstallen

Het gebeurt wel vaker dat er voorwerpen gestolen worden op begraafplaatsen. De stad Oostende is dus niet alleen met het geval van diefstallen. Deze diefstallen zijn goed georganiseerd want de ornamenten worden in struiken verzameld wellicht om later op te halen en te verkopen. Want het gaat om grafornamenten in brons en koper. Het personeel van de stad, die actief zijn op de begraafplaats, hebben de laatste maanden verschillende grafornamenten in struiken gevonden.

Opgeborgen

Nu liggen deze ornamenten opgeborgen in een lokaal op de begraafplaats zodat eventuele eigenaars deze stukken kunnen komen bekijken. De stad doet nu een publieke oproep om deze 40-tal gevonden grafornamenten weer aan de juiste eigenaren en families te kunnen bezorgen.

Doe altijd een aangifte

Er wordt gevraagd om een afspraak te maken in het wijkkantoor van de politie Oostende om een aangifte van diefstal te doen. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) roept op om waakzaam te zijn op de begraafplaatsen. Korpschef Philip Caestecker vraagt steeds melding te maken bij de politie van verdachte handelingen, beschadigingen, ontvreemdingen of vandalisme op de begraafplaatsen in Oostende.

Bron: Nieuwsblad, eigen redactie – Foto: ©CB

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button