De Rouwbrief of Doodsbrief

De rouwbrief of doodsbrief is een bekendmaking van een overlijden

prentje rouwbriefDe rouwbrief is een bekendmaking van een overlijden. Ze bestaan in alle kleuren, formaten, en layouts. De modern rouwbrief wordt zo opgesteld dat er ruimte is voor het plaatsen van een persoonlijke tekening, foto of speciale vermeldingen. Een heel persoonlijk iets dus.

Opstelling van de rouwbrief

De opstelling van een rouwbrief hangt meestal af van de regio waarin men zich bevindt. Ook speelt een persoonlijke smaak hierin een belangrijke rol. Daarom wordt er ook meer en meer afgeweken van de traditionele manier van opstellen.

Wat wordt er vermeld op zulke rouwbrief?

Op een rouwbrief wordt de naam van de overledene centraal geplaatst. Ook de datum en plaats van geboorte en overlijden wordt vermeld. Dit met korte intro of gedicht, gekozen door de rouwende familie.

De familie of personen die instaan voor het regelen van de uitvaart, die het overlijden aankondigen komen meestal zelf ook op de rouwbrief te staan. Hoe dat deze erop komt te staan, is volledig afhankelijk van de persoonlijke smaak van deze personen. Vervolgens komt ook de datum en plaats van de afscheidsplechtigheid op de brief te staan. Tenzij het een aankondiging is, waar men besloten heeft om pas na de afscheidsplechtigheid de mensen op de hoogte te brengen van het overlijden.

Uw begrafenisondernemer helpt u

Uw uitvaartondernemer zal u in alle moeilijke tijden bijstaan om toch zo snel mogelijk een rouwbericht opgesteld te krijgen. Iedereen wil uiteraard een rouwbrief krijgen en daarom kan de begrafenisondernemer vaak heel snel al een testdruk afleveren. Wanneer de nabestaanden deze testdruk goedkeuren gaat de echte druk van start en kunnen de nabestaanden starten met het invullen van de enveloppen.

Versturen

De rouwbrief wordt na opmaak afgedrukt en aan de familie afgegeven. Dit met bijpassende enveloppen om de aankondigingen te versturen. “De Post” heeft hiervoor speciale rouwzegels. De Post garandeert (meestal) een snelle verzending van deze overlijdensberichten. Een rouwzegel is zeker aan te bevelen maar levert geen 100% waterdichte garantie op.

Back to top button