De strooibus – strooiurne

Voor een asverstrooiing is een strooibus benodigd – Een strooiurne

Wanneer een rouwende familie voor crematie kiest, heeft men verschillende opties. De optie asverstrooiing heeft een speciaal voorwerp nodig. De strooibus of de verstrooibus. In deze bus wordt de as van de overledene bewaard tot het moment van de asverstrooiing zelf.

Deze strooibussen heeft men in verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Elke begrafenisondernemer gebruikt er vrijwel een verschillende. Geen strooibus is dan ook dezelfde. Het kan zijn dat tijdens de begrafenis, deze strooibus in een urne geplaatst wordt of dat men op de begraafplaats de as in deze strooibus plaatst.

De aankleding van een strooibus kan ook sterk verschillen. Er zijn strooibussen die voorzien zijn van een soort bekleding, een doek die mooi over de ronde vorm van de strooibus past. Echter komen deze klassieke strooibussen niet zoveel meer voor.

Een strooibus zoals op de foto te zien is, is een strooibus die de as van een volledig gecremeerd menselijk lichaam kan bevatten. Aangezien niet elke mens hetzelfde is, is de hoeveel as afhankelijk van de bouw van het menselijk lichaam.

 

Back to top button