NieuwsOverlijden huisdier

Eerste huisdierencrematorium van Brussel komt in Schaarbeek

Eerste huisdierencrematorium van Brussel komt in Schaarbeek

Schaarbeek zet licht op groen voor eerste Brusselse crematorium voor dieren.  Het Schaarbeekse schepencollege heeft groen licht gegeven voor de bouw van het eerste dierencrematorium van Brussel. Die komt op de begraafplaats van Schaarbeek, die overigens in de gemeente Evere ligt. De Intercommunale Coöperatieve Vennootschap voor Crematie (ICVC) buigt zich over de verdere uitwerking van het project.  Dit meldt de website Bruzz.be.

Vijftien jaar lang discussie

Het crematorium voor dieren zorgt al vijftien jaar lang voor discussie in Brussel, want Brusselaars die hun huisdieren eer willen betuigen, hebben op dit moment beperkte mogelijkheden.  Er zijn wel begraafplaatsen in het Brusselse voor huisdieren, of strooiweiden, maar men moet voor crematie van huisdieren altijd naar andere plekken in Vlaanderen.

In maart al groen licht

Het Schaarbeeks schepencollege heeft in maart al groen licht gegeven, zo schrijft La Capitale. De Intercommunale Coöperatieve Vennootschap voor Crematie (ICVC) heeft de opdracht gekregen om het uit te werken. “Vijftig procent van de geraamde kosten zullen voor de intercommunale zijn, vijftig procent wordt met gewestsubsidies bekostigd,” zegt Xavier Godart, directeur ICVC aan Bruzz.be.

Uiteindelijk werd gekozen voor een parking voor het personeel op de begraafplaats van Schaarbeek. Het crematorium is afgescheiden van de rest van de begraafplaats. Samen met de Bouwmeester kijkt Godart uit naar een architect voor het crematoriumgebouw, dat een multifunctionele ontvangstruimte krijgt.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button