BegraafplaatsenNieuws

Grafschennis op de begraafplaats van Oppuurs

Grafschennis op de begraafplaats van Oppuurs

In Oppuurs zijn er vandalen actief die bloempotten en ornamenten op grafzerken vernielen. Ongeveer 12 graven zijn beschadigd, waarbij bloempotten omver zijn gegooid en kapot zijn gemaakt. De gemeente Puurs-Sint-Amands is van plan om in te grijpen, aangezien dit niet de eerste keer is dat zoiets gebeurt. Een bezoeker van de begraafplaats ontdekte maandag dat bloempotten en decoraties op verschillende graven waren vernield. Er lagen bloemen, aarde en brokstukken verspreid over de graven, maar gelukkig waren de grafzerken zelf onaangetast.

Extra toezicht

Schepen Yvo Van Damme (CD&V-teamkoen), verantwoordelijk voor deze kwestie, ging ter plaatse met een groenambtenaar en de politie om de schade te inventariseren. Hij merkte op dat er geen grafstenen waren beschadigd, maar voornamelijk bloemstukken. Desalniettemin is dit zeer betreurenswaardig. Samen met de politie zal er worden gekeken of extra toezicht mogelijk is om herhaling te voorkomen. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar mogelijke maatregelen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden, aangezien dit helaas al vaker is voorgekomen, niet alleen in onze gemeente maar ook elders.

De gemeente proberen zoveel mogelijk op te ruimen en de families van de overledenen op de hoogte stellen van de schade.  De laatste maanden is de vernieling van graven op begraafplaatsen een veelvoorkomend nieuwsbericht.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button