BegraafplaatsenNieuws

Gratis bloemen op begraafplaats Brussel en Laken

Gratis bloemen op begraafplaats Brussel en Laken

Op de begraafplaatsen van de stad Brussel en Laken kan je vanaf nu gratis snijbloemen krijgen. De bezoekers kunnen er de grafstenen van hun geliefde overledenen mee opfleuren. Deze maatregel moet het afval van plastic bloemen verminderen.

De stad Brussel biedt voortaan de mogelijkheid om de bloemen – die in een hoekje van de begraafplaats geteeld worden – ter plaatse te plukken. “Bloemen zijn vaak duur en komen soms van ver”, zegt Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo-Groen). “Dankzij de korte, lokale kringlopen wordt het mogelijk om plastic bloemen en versieringen te vermijden, die een bron van afval zijn op begraafplaatsen.

Biodiversiteit

Dit project moet ook de biodiversiteit op de begraafplaatsen versterken. “De verscheidenheid aan bloeiende vegetatie is ideaal voor insecten, zoals bijen die hier hun voedsel zoeken”, zegt Zoubida Jellab. “Dit is een volgende stap om de begraafplaatsen meer ecologisch te maken.” Als het experiment succesvol is, wordt het mogelijk uitgebreid naar andere groene plekken in de stad. De stad Brussel nam eerder al maatregelen die de biodiversiteit op de begraafplaatsen ten goede kwam. Op de begraafplaats van Brussel werd een boomgaard geplaatst. Op de begraafplaats van Laken werden insectenhotels en nestkastjes neergepoot. Op beide plekken werden ecologische urnen gezet.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button