BegraafplaatsenNieuws

Graven zonder concessie op de Warande in Gistel worden ontruimd

In Gistel op de begraafplaats De Warande zullen eind april de graven zonder concessie worden ontruimd. Graven zonder concessie zijn graven waarop enkel de wettelijke grafrust geldt. Op die manier wil men terug meer ruimte vrij maken op de begraafplaats voor nieuwe graven. Een graf zonder concessie in Vlaanderen bestaat voor minimum 10 jaar. Daarnaast is een concessie in Vlaanderen verleend voor maximum 50 jaar.

“Vooraleer we starten met deze werken, maken we een inventaris op van de graven. Aan de ingang en aan de graven zelf wordt een bekendmaking uitgehangen. Zo zijn de nabestaanden van de overledenen op de hoogte dat het graf van hun dierbare ontruimd wordt”, laat de stad weten.

“Indien nabestaanden wensen om de concessie te verlengen, kunnen ze contact opnemen met de dienst burgerzaken. Wie besluit dat het graf ontgraven mag worden, dan zullen de stoffelijke resten in een gemeenschappelijk graf herbegraven worden. nabestaanden krijgen uiteraard eerst de kans om de grafmonumenten te verwijderen.”

bron: eigen redactie en citaten van hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button